banner final

Povestea blog-ului

dialog imaginar





















- Bha, vreau shi yo sa'mi fac blog!!
- Şi ce fel de blog vrei să faci?
- Pai, s fie cu....... poze, filmuletze........ shi ce imi mai vine mie prin kp!!!
- Bine, bine, dar despre ce o să fie însemnările?
- Kum adik? Or sa fie dspre mine. Shi valoarea mea!!!
- Okay, dar care este motivul pentru care vrei să faci un blog? Care e scopul?
- Adik kum......? Yo'l fak ptr olimpeadele komunikrii.
- Da, dar vrei să îl foloseşti ca instrument de comunicare internă, adică doar pentru membrii echipei tale, sau pentru a interacţiona cu celelalte echipe şi organizatori - sau poate pentru a ajunge la toţi cei care sunt interesaţi de concurs, fie că participă sau nu?
- Ku totzi!! ku toata loomea!!!!!
- Bun. Şi ce ai tu să le spui lor, tuturor celor interesaţi de comunicare?
- Da c krezy k nam c sa l arat??...
- Nu, doar te întrebam despre ce o să le vorbeşti.
- O s le-arat cne sunt yo, c am fkut si c filme shi moozyk place la soophletzeloo' meu.
- Da, dar de ce ar vrea cineva să citească despre aşa ceva? Fiecare are nişte filme sau un gen de muzică preferat. Ce le face pe ale tale speciale?
- K's ale mele shi numa ale mele!!!
- Şi ce legătură au cu domeniul comunicării? Care este atunci diferenţa dintre blog-ul tău pentru OC şi un cont de social networking, bunăoară hi5 sau myspace?
- C sa faka ma?
- Nimic, nimic.
- Da kum fak sa am multzi vizitatori.?? multzi mutzi........
- Aici există două răspunsuri: cel lung şi cel scurt.
- Zil pal loong! k nam treaba......
- Păi, ca să faci rost de vizitatori trebuie să ţii cont de foarte multe lucruri. Uite care mi se par mai importante mie:
În primul rând, să îţi structurezi grafic blog-ul în funcţie de cum se plimbă ochii vizitatorilor pe o pagina web, să fie aerisit, curat, să aibă un font lizibil şi culori potrivite conţinutului.
În al doilea rând
, să ai conţinut relevant pentru domeniul în care foloseşti blog-ul. Dacă blog-ul tău este http://vând-castraveţi.livejournal.com, nu are rost să introduci informaţii despre preţurile iahturilor de lux, nu? Încearcă îţi şi optimizezi blog-ul: să pui titluri şi tag-uri relevante şi să faci informaţia uşor de găsit.
În al treilea rând, caută să îţi faci blog-ul cunoscut prin cercurile, grupurile în care doreşti să te aflii. Scrie comments pe paginile celor pe care îi admiri. Intră în comunităţi online, forumuri, grupuri de email sau de alt tip. Dar întotdeauna să o faci cu măsură - nimănui nu îi place de cel care îşi face loc cu coatele.
În al patrulea rând, dacă ţii mult la numărul vizitatorilor, descarcă-ţi un serviciu de monitorizat statisticile paginii tale. Eu îţi recomand Google Analytics: oferă informaţii foarte detaliate, e gratuit şi practic invizibil pe pagina ta. Astfel poţi afla de unde intră lumea (pe ce pagini, de pe ce link-uri), ce browser-e folosesc (ca să ştii că pagina ta s-ar putea să le apară altfel decât cum o vezi tu), din ce ţări vin, cât stau, care sunt cuvintele cheie etc.
Nu în ultimul rând, nu uita să te porţi frumos. Oamenii nu sunt obligaţi să intre pe blog-ul tău. De aceea, trebuie să îi respecţi. Şi nu îmi spune că tu nu scrii ca să te citească lumea. Amândoi ştim că astea sunt gogoşi. Dacă nu ţi-ar păsa într-adevăr, atunci ai scrie pe papirus la lumina lumânării (sau ai restricţiona accesul la pagina ta). Aşa că nu uita să scrii cu lunile pe blog, răspunde la comments atunci când ai timp şi ţine cont de sugestiile lor. Eşti norocos să ai parte de ele.
- Bai, ma pliktisiiiiiii de nui adevarat sa mor neboon dak-tzi zik. kre era varianta skoortah???
- Pune pornografie şi clipuri cu oameni dezaxaţi.

 

6 Responses to Povestea blog-ului

  1. Dragos Dehelean Says:
    Foarte tare!

    Totusi schimbati-va setarile de la comentarii, in asa fel incat sa aiba acces si oamenii care nu inteleg povestea cu un cont google/openid.
  2. Kidha Says:
    bv mah, p mn mai convs sami fak blog dasta, k e kul.

    Spor şi baftă în continuare :)
  3. Stefan Says:
    Caterinca !! Poate va prind ca nu treceti de preselectie ca v-am spart!
    Un fan infocat.
  4. RubiK Says:
    Roll, Roll, Roll....STRIKE!!! The game has begun!
    Check out our blog to see what's coming!:P
  5. Unknown Says:
    Genial! :-)
  6. Just Blank Says:
    Danke =)